Därför är det smart att träna i trappor  

1335-1

Att gå i trappor är en naturlig del av ditt dagliga liv. Såvida du inte är som majoriteten av befolkningen som kategoriskt väljer rulltrapporna eller hissen istället för att anstränga sig i trapphuset. Det många inte tänker på är att du därmed går miste om stora möjligheter till naturlig träning. Därför uppmuntrar din hälsocoach dig till att ta trappan istället.

Nu är det inte bara i vardagen som du kan ha nytta av trapporna. Många använder dem faktiskt som fokus för en medveten och målinriktad träning. Trappträning kan vara mycket effektiv och har också fördelen att vara gratis. Du kan göra dina övningar på semestern eller var som helst. För så gott som överallt finns det trappor av olika höjder och branthet.

Trappor som gör nytta

Nu är ju trapporna inte först och främst till för att du ska kunna träna. Det är bara en trevlig biverkning så att säga. Trappor är till för att forsla folk och varor från en våning till en annan. Det låter lite tråkigt men är en fantastisk möjlighet att göra en byggnad lite snyggare. Ordlista för trappor. Ta dig en titt och lär dig vad vangstycke och blocksteg betyder. Det kommer att göra det lättare att välja en bra trappa för ditt hem. Du kan skräddarsy den eller beställa en standardlösning. Allt för att transporten mellan nivåerna ska bli så estetiskt tilltalande som möjligt.

Det finns flera bra lösningar och du kan förändra ett rums utseende genom att byta ut trappan. Om du satsar lite extra på din trappa kan den gärna få bli fokus i hemmet. Utgå sedan från den när du inreder resten av huset. Eftersom det finns så många modeller och material att välja mellan så är det lättare att göra något som är personligt. Som du kan trivas med och som är praktiskt för din familj.

1335-2

Lära sig gå i trappor

Många tycker det är gulligt att se ett litet barn som lär sig gå i trapporna. De använder ofta hela kroppen och rullar liksom ner för trappstegen. Du kan aldrig lämna småbarn ensamma där det finns trappor eftersom det riskerar att göra sig illa. Hundvalpar och kattungar brukar också vilja ta sig upp och ner i trapporna. De är mer flexibla men minst lika roliga att iaktta.

Nu har tekniken kommit upp med robotar som kan göra det mesta. Också ta sig upp för en trappa. För att göra det hela ännu mer komplicerat är den programmerad att använda sina taktila referenser för att snabbt kunna upptäcka om det finns något hinder i vägen. IDG.se rapporterar här om roboten som går i trappor utan att se. Det är verkligen intressant att se hur trappor kan ge bra träning också för en robot.

Investera i trappor

Nu är som sagt trapporna så mycket mer än bara en koppling mellan två våningar. Genom att investera i snygga trappor kan du ge hela fastigheten ett nytt utseende. Redan när du kommer fram till en byggnad har du bildat dig en uppfattning, baserat på hur den ser ut. Med fina trappor kan du ge ett gott intryck. Detta är speciellt viktigt för verksamheter som hotell och butiker. Deras kunder förväntar sig ett visst välkomnande, och där spelar trappan en stor roll.

Ölandsbladet skriver i denna artikel om hur snygga trappor kan lyfta vilket hus som helst. Vid en renovering eller ombyggnad ska du därför ganska snabbt bestämma dig för vilka trappor det ska vara. Stilen kan variera, likaså materialet. Planering är viktigt eftersom modellen måste kunna få god plats. Det finns inget värre än smala och trånga trappor. Såvida de inte är historiska, som i Gamla stan, och en del av charmen.

1335-3

Ta dig tid för trapporna

I vissa städer vallfärdar folk för att se just trappor. Det är den stora attraktionen i vissa byggnader. På sina håll är trapporna gamla, men ändå ett under av design. Hur de kunde få det hela att fungera för så länge sedan är ett underverk. De använde också ofta vackra material, som har stått emot allt slitage och fortfarande är i gott skick.

På andra ställen har trappor skapats för att du ska kunna nå fram till en speciell plats. En del undrar varför någon skulle vilja klättra upp för mer än 1200 trappsteg i tropisk hetta. Men när du väl är där uppe och kan se utsikten känns det bättre. Det är inte bara trogna buddhister som vallfärdar till Tigertemplet i Thailand, utan det är ett populärt resmål även för turisterna.

Det är smart att träna i trapporna

Många lägger ner stora pengar på ett gymkort när de har gratis utrustning utanför ytterdörren. Bor du i en stad är det fullt av trappor av varierande längd. Många av dem befinner sig i trevliga omgivningar. Du kan därför få effektiv träning i intressanta miljöer. Det gör det också roligare eftersom du kan välja en ny trappa varje dag.

Att använda trapporna som träningsredskap innebär inte bara att springa upp för dem eller hoppa jämfota till nästa avsats. Det kan vara en del av det stora hela, men trappträning kan vara både rolig och effektiv för hela kroppen. Göteborgs-Posten rapporterar i den här artikeln om hur du tränar i trappor. Genom att följa ett program som tagits fram speciellt för trappor så kommer du att få ut mer av ditt motionspass.

Gå i trappor varje dag

Nu har de flesta kanske inte lust att använda trapporna för intensiv träning. Istället har många hakat på den växande trenden att lägga in motion i vardagen. Om du väljer trapporna istället för hissen kommer du ganska snart att känna av det.

Genom att vara medveten om hur du använder din kropp blir det lättare att leva ett sunt liv. Det är smart att gå i trappor, eller låta dem vara ditt redskap för träning. Du får bättre kondition och om du väger för mycket kommer du att gå ner i vikt. Du har alltså mycket att vinna på genom att gå i trappor varje dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *