Inred ditt nyrenoverade badrum

Inred ditt nyrenoverade badrum

När det kommer till badrum blir det allt vanligare att vi försöker skapa en personlig miljö som inbjuder till avslappning. Har man ett badrum av modell större kan man med fördel skapa en relaxhörna med en eller ett par stolar av rotting bredvid badkaret. Innan man kommer så långt att man kan inreda badrummet och fixa med de sista detaljerna är det bra att begära offerter på badrumsinredningar på ett par olika håll. På så sätt kan man göra en bra jämförelse mellan olika företag och deras priser. Många företag erbjuder även hjälp med planlösning om man vill rita om eller få nya idéer kring badrummet. Faktum är att badrum och kök är de rum man bör lägga lite extra krut på när det kommer till renovering. Både kök och badrum ska kännas fräscha och smidiga.

Snygga inredningsdetaljer

Detaljerna är det som piffar till hemmet och skapar en personlig känsla. Det är detaljerna som gör hemmet trevligt och mysigt. Allt ifrån hemtextil till plädar, kuddar och tavlor gör rummet mer levande och trivsamt. Allt detta är detaljer som lyfter hemmet och nu är det allt vanligare att man använder detaljer i textil och inramade konstverk även i badrummet. Går man i tankarna på att göra om sitt badrum kan det vara en god idé att begära in ett par badrumsrenoverings offerter.

Ett badrum behöver inte vara tråkigt och sterilt. Om man vågar tänka nytt och vågar se sig om efter andra tips kan man åstadkomma något väldigt bra. En trend som syns på allt fler ställen är att man hänger upp en kristallkrona i badrummet. Att man vågar göra något lite galnare på ett sånt här sätt brukar bli väldigt häftigt. Man brukar säga att det är detaljerna som gör helheten och visst stämmer det. Det är väldigt bra att ha en tanke med sin inredning och om man ska renovera är det givetvis bra att redan innan man börjar vet hur man vill att slutresultatet ska bli. Det är inte alltid lätt att föreställa sig men man kan faktiskt få hjälp. På flera olika siter och hos flera olika företag finns möjligheten att rita upp sitt badrum så man faktiskt kan se det innan man bestämmer helt hur man vill gå till väga. Det första man bör tänka på är hur man gör väggar och golv. Samt vilket material och färgval man använder.

Färgerna har väldigt stor betydelse för hur rummet sedan upplevs och därmed vilken känsla man skapar. Kuddar och textiler bidrar till en varm och mjuk framtoning medan strikta och raka linjer gör rummet mer sterilt och hårt. Oavsett vilken typ av stil man föredrar kan det vara en fördel att tänka till lite extra och försöka se utanför ramarna.

Badrumsrenovering – ett praktiskt exempel

En väl genomförd badrumsrenovering ska kännetecknas av kvalité, kompetens och funktionalitet. Design och val av material ska på ett fiffigt vis kunna kombineras med det praktiska och funktionella bitarna i badrummet. Detta är naturligtvis inte helt enkelt att uppnå om man inte är expert på badrumsrenovering, men även då så kan det vara en utmaning. Det som idag kännetecknar en professionell och erfaren byggfirma är att de kan uppfylla ovanstående krav utan problem, och sen givetvis att de är behöriga för våtrumsarbeten.

En sådan byggfirma är Diproc som fick i uppdrag att renovera ett badrum av modell större i Åkersberga, Stockholm. Att lyckas med funktionalitet samtidigt som man tänker på material och färger är svårt, men tack vare skickliga hantverkare hos ovanstående byggfirma så blev slutresultatet helt perfekt. Ett vackert och modernt badrum som samtidigt är praktiskt – en välplanerad känsla helt enkelt.

Badrumsrenoveringen startade som vanligt med att samtliga golv och ytor som man vill värna om täcktes in med plast. På så sätt försäkrar man sig om att det inte blir några skador eller fläckar på exempelvis parketten under tiden som renoveringen pågår. Ofta är det nämligen mycket spring och transport av material eller verktyg, och då är det alltid bra att skydda omgivningarna. När detta väl var utfört så var det dags att riva det gamla badrummet, och med Diprocs kompetens så gick rivningsarbetet på mindre än en dag. Handfat tillsammans med toalettstol plockades bort ur badrummet för att sedan efterföljas av den övriga inredningen. När man renoverar ett badrum är det nämligen viktigt att man inte skadar avlopp eller viktiga ledningar under tiden som man river det ursprungliga, men genom erfarenhet och expertis är det inga problem.

Väggarna och taket byggdes sedan upp igen i badrummet. På det förstnämnda (väggarna) så monterades det våtrumsskivor samt fuktspärr. På så sätt undviker man att vatten, kondens eller fukt tränger ned genom kakel eller klinkers och råkar orsaka någon form av skada. Det är ett vanligt problem att till exempel mögel råkar bildas om man inte har en fuktspärr inmonterad. För att säkerhetsställa att inget vatten lyckas ta sig igenom fuktspärren så sattes manschetter runt rören och fiberremsor i hörnen. Då undviker man också risken att vatten tar sig igenom kring skarvarna för till exempel rör eller i hörnen av badrummet. Att skydda badrummet från fuktskador är A och O, men för Diproc var det också en självklarhet.

Efter att arbetet med fuktspärr och skydd var klart så målades sedan insidan av fönster samt tak med en våtrumsfärg. Proceduren upprepades sedan en gång till för att sedan gå över till en ny slits för ventilationen. Rörmokaren ordnade sedan med byte och flytt av golvbrunn samt nya dolda vattenrör till duschblandare, handfat och toalett. Elektrikern ägnade sig sedan åt att installera el till att de komponenter som badrummet skulle innehålla i form av belysning, värme etc. När detta sedan var klart så sattes det slutligen en beige kakel och grå klinkers i badrummet.

Ovanstående badrumsrenovering är ett praktexempel på hur en professionell och väl planerad renovering ska genomföras. Naturligtvis innefattade arbetet med badrummet andra moment och detaljer såsom speglar, handfat, byggstäd m.m. Men som du säkert förstår att döma av texten så är inte en badrumsrenovering helt enkel, kanske inte ens för en byggfirma. Så välj din hantverkare med eftertänksamhet och omsorg – det blir säkrast så!

Hemligheten i en lyckad badrumsrenovering

Hemligheten i en lyckad badrumsrenovering

Vad är det som egentligen utgör en lyckad badrumsrenovering? Handlar det bara om materialet som används eller hur mycket pengar man kostar på badrummet? Eller kan det finnas mer än så? Om vi bortser från stil och design vilket alltid är personligt så finns det vissa detaljer som alltid utmärker en lyckad badrumsrenovering. Det handlar bara inte om ifall det finns golvvärme eller rätt sorts klinkers, och det handlar heller inte om hur man kommer billigast undan. Det viktiga i en badrumsrenovering är att den blir utförd utav en professionell och seriös byggfirma med rätt sorts behörigheter. Men vad är det som kännetecknar en bra och pålitlig firma egentligen? Vad är det man som kund ska leta efter?

Som tidigare nämnt så ska firman ha rätt sorts behörigheter, det brukar i nästan alla fall innebär att firman är behörig för våtrumsarbeten eller exempelvis är anslutna till Byggkeramikrådet. Genom att försäkra dig om att hantverkaren har rätt behörigheter så garanterar du också ditt badrums säkerhet i såväl försäkringsärenden som framtida försäljningar av bostaden. En badrumsrenovering är nämligen en komplex renovering som kräver expertis inom allt ifrån el till golvsättning, och att det utförs på rätt sätt är A och O. En annan bra metod för att försäkra dig om att firman är seriös och pålitlig är att be om tidigare referenser. Det kan till exempel vara bilder på tidigare badrum, kundomdömen eller rekommendationer från vänner och kollegor. Referenser är ett mått på såväl erfarenhet som väl utfört arbete, och om ett företag saknar referenser så finns det alltid en risk att man köper ”grisen i säcken”. Så att kolla referenser och tidigare projekt är minst lika viktigt som rätt behörigheter och godkännanden.

Hemligheten i en lyckad badrumsrenovering ligger med andra ord i att man anlitar någon som vet vad de gör. Ett så viktigt arbete som badrumsrenovering kräver som sagt proffsiga och väl genomarbetade arbetsmetoder. Så att läsa på lite om företaget du funderar på att anlita kan vara ett mycket klokt val, och det gäller allt ifrån deras information på hemsidan till vad andra människor tycker. När du väljer att anlita någon annan för att renovera ditt badrum så vill man naturligtvis att allt ska gå så smidigt som möjligt, därför är det viktigt att man känner en trygghet i dialogen och kommunikationen med hantverkarna. Vissa byggfirmor erbjuder exempelvis projektledare och kontaktpersoner så du slipper engagera dig i alla frågor som tillkommer runt omkring – med andra ord ett väldigt smidigt och enkelt sätt att få din frågor och visioner lyfta.

För att få en känsla över prisbild och hur firman fungerar som du tänkt anlita så kan man be om en offert. Då får du en fingervisning om hur mycket projektet kommer att kosta och du får samtidigt en känsla för företagets service och kunddialog. Så att begära offerter är ett mycket enkelt och bra sätt att snabbt bilda dig en uppfattning kring byggfirman. En lyckad badrumsrenovering behöver inte vara svårt, tvärtom – när du vänder dig till en erfaren firma så kommer arbetet faktiskt bli mycket enklare. Så ta dig en extra funderare genom att använda tipsen ovan innan du skakar hand med första bästa anbud eller offert, det är värt det!