Inred sovrummet rätt för bäst sömn

Inred sovrummet rätt för bäst sömn

Att inreda handlar om att göra det trevligt och behagligt att vara hemma. Det är lätt att förknippa det enbart med det estetiska men det har lika mycket en praktisk och funktionell funktion. När det gäller sovrummet är sängen den överlägset viktigaste möbeln. Inte bara för att den tar störst plats i rummet utan även för att vårt mående beror så mycket på hur bra vi har sovit på natten.

När bäddmadrass ska köpas in är det en rekommendation att fråga på möbelvaruhuset vad för slags madrass som passar bäst. Det finns flera olika faktorer som skiljer dem åt och även om man inte har ont i rygg och nacke så är det dumt att få det på grund av att man valt fel sorts bäddmadrass eller kudde.

Att välja rätt bäddmadrass är speciellt viktigt för de med nack- och ryggproblem. En del väljer att köpa sin bäddmadrass från Zomna då detta företag har specialiserat sig just på madrasser som är mycket lämpliga för de personerna med problem i rygg eller nacke. Zomna tillverkar så kallade formgjutna och tryckavlastande madrasser. Dessa tillverkas i ett viskoelastiskt material.

Med viskoelastiskt menas att madrassen formar sig efter den person som ligger på den och det är just detta som är den stora fördelen men dessa bäddmadrasser.  Genom detta ligger kroppen betydligt mer naturligt och man slipper helt enstaka tryckpunkter som exempelvis uppstår om man ligger på en klassisk skumgummimadrass. Den första gången en tryckavlastande madrass används kan det kännas konstigt att inte madrassen direkt sjunker ihop där man lägger sig. Istället tar det någon sekund innan bäddmadrassen helt har format sig efter kroppen och dess tyngd.

Men det är inte bara den formbara madrassen som gör modellerna från Zomna unika. Utöver det har de även ett överdag som är temperaturreglerande. Det gör att överdraget kan absorbera eller avge värme från/till personen som ligger på den. Tack vare detta får man en stabilare kroppstemperatur under natten vilket resulterar i bättre sömn.