Möbelförvaring när du behöver det

Möbelförvaring när du behöver det

De flesta människor lyckas med konsten att samla på sig en hel del prylar och pinaler genom åren. En del har väldigt svårt att släppa taget om dessa medan andra inte har några som helst problem med att sälja eller kasta ägodelarna. Men ibland är det inte fullt så enkelt att veta vad man ska göra med sakerna.

Mindre saker brukar vanligtvis inte ta så väldigt mycket plats. Det går liksom att hitta olika sätt och platser att förvara dessa på utan att det blir alltför jobbigt. Men ibland kan också man råka hamna i situationer där det handlar om förvaring av större ägodelar så som till exempel möbler. Oavsett vad det är för situation som har uppstått som gör att du eller ni plötsligt står med lite för många möbler för att ni ska veta vad ni ska göra med dem så finns det en relativt enkel lösning.

Det är ju faktiskt inte alltid så lätt att bestämma vissa saker på en gång som till exempel om möblerna ska säljas eller sparas eller rent av kastas på tippen. Men det går så klart inte heller att ha alldeles för många möbler hemma för den sakens skull. Då kan ni komma ihåg att PMH löser era lagerbehov tills ni vet vad ni ska göra. Genom att förvara era möbler i ett lager behöver ni inte ta några förhastade beslut om möblernas fortsatta framtid.

Praktisk förvaring

Möbelförvaring kan vara lite knepigt beroende på hur mycket plats man har tillgång till. Men allt som oftast har majoriteten en begränsad yta att förhålla sig till vilket betyder att man inte kan pracka på allting så att det slutar i kaos. Dessutom kan möblerna komma till skada på det här viset. Så för att göra det så smidigt som möjligt för er och för att möblerna ska få behålla sitt fina skick är det bästa alternativet förmodligen att förvara dem på ett lager tills vidare.

I dag finns det möjlighet att hyra eller köpa en lagerhall utefter era behov. Det är inte alltför många människor som har så stor plats och därför är det välkommet med ett alternativ som kan skräddarsys efter hur just er situation ser ut. Alla ska ha möjlighet att förvara sina möbler på bästa sätt utan att man ska tvingas slänga dem eller att de ska komma till skada.

Ibland kan det vara jobbigt att veta hur man ska få rätsida på saker och ting när man har alldeles för mycket saker omkring sig. Och genom att förvara möbler och andra prylar på ett temporärt eller permanent lager i er närhet kan ni med största sannolikhet reda ut allt så att det löser sig på bästa sätt. Faktum är att det förmodligen är det mest praktiska sättet att förvara era saker på så att ni kan fundera på vad ni ska göra med dem sedan.

Glöm inte bort art déco

Glöm inte bort art déco

I tv-rutan sänds det olika program flera dagar i veckan som handlar om vår hem. Det handlar nämligen om inredning. Hur ska vi göra om våra möbler så att de fräschas upp och får ett lyft är något vi kan få hjälp med eller också ansöker man om att få hjälp direkt. I tidningshyllorna trängs en hel del olika nationella och internationella inredningsmagasin som bara väntar på att få komma hem till just dig. Att ha ett rent och snyggt hem är något som många suktar efter och försöker sträva efter. Och det är ju egentligen inte så konstigt med tanke på att vårt hem ska vara den plats där vi känner oss bekväma och ja, just det, vi ska känna oss hemma.

När det gäller inredning idag så finns det en hel del olika stilar att välja mellan och det kan ta ett tag innan man har koll på vad alla stilarna innebär. Det som kan skilja olika interiörstilar åt är till exempel färgkombinationer, träslag, design och så vidare. Men man ska inte heller vara rädd för att blanda olika godbitar från olika stilar. Man har trots allt fria händer när man inreder sina olika rum och egentligen kan ingen säga något om det. Bara man trivs där själv eftersom det är huvudsaken.

Genom åren som gått har vi blivit oerhört medvetna om, inte bara vad vi klär på oss eller stoppar i oss, utan också om hur vårt boende ser ut. Därför har en hel del olika inredningar kommit och gått när det gäller modet. Vissa element har stannar kvar och blivit klassiker medan vissa prylar eller möbler aldrig kommer att få se solljuset igen. En stil som däremot verkar ha haft sina glansdagar är den som kallas för art déco, eller art décoratifs som den egentligen heter, som har en kärna som innebär starka färger tillsammans med kontrastrikedom och geometriska former. Mycket av inspirationen till just art déco fick man från den gamla antiken. I Sverige var man dock lite mer ”lagom” och här kan man bland annat benämna art déco för Swedish grace. Vill man se art déco inredning live i Stockholm rekommenderas ett besök på restaurang Mr French som kanske också kan bidra till inspiration inför en stundande renovering hemma. Genom att bege sig ut till just till exempel olika restauranger kan man ofta få lite nya idéer om man har råkat köra fast i tankegången.

Inred ditt nyrenoverade badrum

Inred ditt nyrenoverade badrum

När det kommer till badrum blir det allt vanligare att vi försöker skapa en personlig miljö som inbjuder till avslappning. Har man ett badrum av modell större kan man med fördel skapa en relaxhörna med en eller ett par stolar av rotting bredvid badkaret. Innan man kommer så långt att man kan inreda badrummet och fixa med de sista detaljerna är det bra att begära offerter på badrumsinredningar på ett par olika håll. På så sätt kan man göra en bra jämförelse mellan olika företag och deras priser. Många företag erbjuder även hjälp med planlösning om man vill rita om eller få nya idéer kring badrummet. Faktum är att badrum och kök är de rum man bör lägga lite extra krut på när det kommer till renovering. Både kök och badrum ska kännas fräscha och smidiga.

Snygga inredningsdetaljer

Detaljerna är det som piffar till hemmet och skapar en personlig känsla. Det är detaljerna som gör hemmet trevligt och mysigt. Allt ifrån hemtextil till plädar, kuddar och tavlor gör rummet mer levande och trivsamt. Allt detta är detaljer som lyfter hemmet och nu är det allt vanligare att man använder detaljer i textil och inramade konstverk även i badrummet. Går man i tankarna på att göra om sitt badrum kan det vara en god idé att begära in ett par badrumsrenoverings offerter.

Ett badrum behöver inte vara tråkigt och sterilt. Om man vågar tänka nytt och vågar se sig om efter andra tips kan man åstadkomma något väldigt bra. En trend som syns på allt fler ställen är att man hänger upp en kristallkrona i badrummet. Att man vågar göra något lite galnare på ett sånt här sätt brukar bli väldigt häftigt. Man brukar säga att det är detaljerna som gör helheten och visst stämmer det. Det är väldigt bra att ha en tanke med sin inredning och om man ska renovera är det givetvis bra att redan innan man börjar vet hur man vill att slutresultatet ska bli. Det är inte alltid lätt att föreställa sig men man kan faktiskt få hjälp. På flera olika siter och hos flera olika företag finns möjligheten att rita upp sitt badrum så man faktiskt kan se det innan man bestämmer helt hur man vill gå till väga. Det första man bör tänka på är hur man gör väggar och golv. Samt vilket material och färgval man använder.

Färgerna har väldigt stor betydelse för hur rummet sedan upplevs och därmed vilken känsla man skapar. Kuddar och textiler bidrar till en varm och mjuk framtoning medan strikta och raka linjer gör rummet mer sterilt och hårt. Oavsett vilken typ av stil man föredrar kan det vara en fördel att tänka till lite extra och försöka se utanför ramarna.

Så kan du underlätta husförsäljningen

Så kan du underlätta husförsäljningen

Att sälja sin bostad kan vara svårt. I synnerhet om du bott länge i huset eller lägenheten, kan det vara känslomässigt svårt att överlämna sitt hem till en ny ägare. Men, i många fall handlar det om att gå vidare till ett bättre boende, och då är det förstås också mycket glädje förknippat med försäljningen. Oavsett anledningen till att du ska sälja, vill du troligen ha ut så mycket pengar som möjligt för ditt hus. Och för att kunna få högsta pris, måste huset eller våningen, vid visningen visas upp från sin allra bästa sida.

Att man bättrar på, och lagar små skavanker känns nog självklart för de flesta. Idag blir det också allt vanligare att man stylar sitt hem inför en visning. Det innebär att man flyttar saker, möblerar om och helt enkelt inreder på ett sätt man tror kan locka flest köpare till en budgivning. Detta är sådant man kan göra själv, eller ta hjälp av professionella inredare för. Men, det spelar ingen roll hur vackert ett hem är inrett om där inte är rent och fräscht. Och för den så viktiga visningsstädningen är det alltid klokt att anlita professionell hjälp i form av ett städföretag.

Även om du är duktig på att städa, kan det vara svårt att se allt som behöver göras. Du är van vid ditt hem, på gott och ont, och det är alltid lätt att bli hemmablind. Låt de som kan sin sak, se på ditt hem med en utomståendes ögon. Med denna granskande blick, kombinerat med åratal av erfarenhet från just sådana här städningar, garanteras du det bästa tänkbara resultat. Ditt hem kommer att möta alla spekulanter, skinande rent och med en fräsch doft.

När du tar kontakt med företaget som utför visningsstädning i Uppsala, får du förstås ett kostnadsförslag. Men, du får också en fullständig lista över alla de städmoment som ingår i företagets visningsstädning. Nästan alla företag är mycket flexibla på denna punkt, och om du vill dra ifrån, eller lägga till något moment kan du alltid göra det om du säger till. Man fokuserar naturligtvis på allt det synliga, och det man vet att husspekulanter kommer att titta på. Men, för den skull sopas inget damm under mattan, utan hela hemmet får en grundlig rengöring inför den viktiga visningen. En noggrant utförd visningsstädning kan höja värdet på bostaden mer än du anar. Den relativt ringa kostnaden är väl investerade pengar, och du behöver inte bekymra dig alls inför visningsdagen.

Hitta taklampor med stil

Hitta taklampor med stil

Många av oss lägger ner en hel del tid och pengar på att skapa ett hem som vi ska trivas i. Inte sällan börjat ett genuint intresse också att byggas upp för inredning i samband med detta. Och de flesta kan nog vara överens om att det är detaljerna som gör helheten. Självklart ska de stora möblerna så som till exempel soffan och matbordet också se bra ut. Men utöver det så kan man ändra om atmosfären i ett helt rum bara genom små enkla medel.

Någonting som verkligen har betydelse i ett rum nuförtiden, oavsett om det är hemma i vardagsrummet eller på arbetsplatsen, är belysningen. Man köper inte bara första bästa lampa och hänger upp. Idag tänker man lite mer på design men också på i vilket syfte man ställer en lampa på ett visst ställe eller hänger upp den på väggen eller i taket. Att välja ut en taklampa till ett visst rum kan kräva lite engagemang när man letar för att hitta viss stil och klass som dessutom smälter samman med den övriga inredningen. Det finns en hel del olika designlampor idag att välja mellan och inte sällan har dess popularitet vuxit till sig genom åren som gått. Sedan finns det till exempel vissa taklampor som är designerlampor och som många vet ungefär vilken det är men man vet inte så mycket mer om designern bakom och så vidare.

Är du väldigt intresserad av inredning, i synnerhet belysning, så har du kanske full koll på vad en PH lampa är för någonting. Du kan läsa mer om PH lampor här. Om inte så är detta en välkänd lampa i olika modeller. Kanske känner du igen namn ur serien som PH Kotte eller PH Snöboll? PH lampan hittar du i många kök än idag och mannen bakom dess design var Poul Henningsen. Han lyckades skapa en oerhört originell design till lampan och är man ute efter en viss stil till köket kan en PH lampa vara en bra början.