Många fördelar med luftkonditionering

Många fördelar med luftkonditionering

Fördelarna med luftkonditionering är många och går knappt att räkna på fingrarna. De finns alla sammanfattade på luftkonditionering.eu där saker som förbättrad sömn och andra positiva hälsoeffekter tas upp.

En enkel lösning till god sömn

Många forskningsrapporter visar på ökad sömn i svalt och skönt klimat. Det gäller att finna den temperatur som passar dig bäst, men med en AC är det väldigt enkelt att ställa in önskad temperatur och sedan bevara den temperaturen hela natten. Det går dessutom att testa runt och byta temperaturer hela tiden. Ett väldigt enkelt verktyg för att ge dig bra sömn. Det är nämligen så att folk tenderar att sova bättre i svalt rumsklimat. Då svettas man inte utan kan ligga under täcket och hålla en god temperatur. Samtidigt sover man inte heller för kallt. Att sova kallt är påverkar också sömnen negativt. Att finna den optimala temperaturen är en huvudnyckel till god sömn.

Billig uppvärmning

Vid inköp av de lite mer avancerade luftkonditioneringarna kommer dessa att både kunna kyla och värma din bostad. En luftvärmepump är ett mycket billigt alternativ för uppvärmning av huset, speciellt då utomhusklimatet inte är så mycket kallare än den önskade temperaturen inomhus. Då går det nästan att få ut 5 kWh värmeenergi från 1 kWh elektricitet. Det är ett väldigt bra förhållande om man jämför ett elektriskt element som har förhållande 1:1.  Så om man värmer sitt hus med elektriska element i vanliga fall och under ett år gör åt elektricitet för 5 000 kr så kommer man istället att kunna värma huset lika mycket för endast 1 000 kr. Det är en stor skillnad och en anledning till att man snabbt sparar ihop utgiften för en AC. Samtidigt är det en bekvämlighet som bara i sig är värd väldigt mycket.

Tekniken bakom luftkonditioneringen

Tekniken bakom luftkonditioneringen har funnits länge. Den har funnits så länge som det funnits kylskåp, men har naturligtvis blivit allt mer effektiv med tiden. När man kyler bostaden låter man ett kylmedium vara i lågt tryck och alltså bli kallt. Det kommer att ta upp värmen inne och föra ut den.