Hitta taklampor med stil

Hitta taklampor med stil

Många av oss lägger ner en hel del tid och pengar på att skapa ett hem som vi ska trivas i. Inte sällan börjat ett genuint intresse också att byggas upp för inredning i samband med detta. Och de flesta kan nog vara överens om att det är detaljerna som gör helheten. Självklart ska de stora möblerna så som till exempel soffan och matbordet också se bra ut. Men utöver det så kan man ändra om atmosfären i ett helt rum bara genom små enkla medel.

Någonting som verkligen har betydelse i ett rum nuförtiden, oavsett om det är hemma i vardagsrummet eller på arbetsplatsen, är belysningen. Man köper inte bara första bästa lampa och hänger upp. Idag tänker man lite mer på design men också på i vilket syfte man ställer en lampa på ett visst ställe eller hänger upp den på väggen eller i taket. Att välja ut en taklampa till ett visst rum kan kräva lite engagemang när man letar för att hitta viss stil och klass som dessutom smälter samman med den övriga inredningen. Det finns en hel del olika designlampor idag att välja mellan och inte sällan har dess popularitet vuxit till sig genom åren som gått. Sedan finns det till exempel vissa taklampor som är designerlampor och som många vet ungefär vilken det är men man vet inte så mycket mer om designern bakom och så vidare.

Är du väldigt intresserad av inredning, i synnerhet belysning, så har du kanske full koll på vad en PH lampa är för någonting. Du kan läsa mer om PH lampor här. Om inte så är detta en välkänd lampa i olika modeller. Kanske känner du igen namn ur serien som PH Kotte eller PH Snöboll? PH lampan hittar du i många kök än idag och mannen bakom dess design var Poul Henningsen. Han lyckades skapa en oerhört originell design till lampan och är man ute efter en viss stil till köket kan en PH lampa vara en bra början.