klassisk möbeldesign

Möbler med klassisk design

När man talar om klassisk design så kan det betyda en massa olika saker. Nuförtiden så finns det så många olika stilar och designkoncept som har funnits under många årtionden, och ibland ännu längre. Beroende på vem man är och vad man är intresserad av så kan man se IKEAs möbler som klassiker eller tycka att de inte har något med klassisk design och form att göra.

Klassisk design passar alltid den osäkre inredaren

När man ger sig ut på jakt efter det som man upplever som klassiska designmöbler så får man alltså vara ganska specifik. Ett bra sätt att komma fram till vilken typ av design man är ute efter är att tänka på vilka material som man är intresserad av.

En soffa i trä och tyg kommer inte att se ut som en soffa i läder. Sedan så finns det lädersoffor som skiljer sig stort i design och form. De mjuka formerna från 1980-talet är fortfarande mycket uppskattade men knappast så eleganta som en Chesterfield soffa från 1970-talet. En del skulle hävda att möbler som skapats efter den Viktorianska tiden inte kan anses vara klassiska på något vis. Det måste finnas snidade trädetaljer för att möbeln ska få stämpeln som klassisk.

När man väl skaffar en möbel som har ett klassiskt utseende så ska man även se till att den kommer till sin rätt. En vacker stol från 1800-talet kommer knappast att märkas om den slängs in med vanliga pinnstolar runt ett plastbord. Det gäller att skapa miljöer där möblerna syns och påverkar rummets miljö på ett positivt vis. Om man inte har plats för två vackra stolar, ett bord och en tillhörande spegel så finns det ingen anledning att ta hem detta bara för att få känslan av stökig möbelbutik i sitt vardagsrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *