barnrum

Låt barnen hjälpa till med att inreda sitt eget rum

För en billig summa kan du lätt göra om i barnens rum och få en barnkammare som är till för barnen att leka och trivas i. Många gör misstaget att inte låta sina barn delta i planerandet och inredningen, men det är trots allt de som ska bo där. Låt dem vara delaktig, slutresultatet kommer både bli, unikt, roligt och fint.

Väggar
Väggarna är basen i rummet. Här sätts färgskalan och rummets karaktär. Fondväggar som finns i snart varje hem är en rolig detalj. Måla en vägg med hjälp av barnen. De större barnen kan med hjälp av en overhead rita av sin älsklingsfigur på väggen. Är det precis på gränsen vad de klarar av kan en vuxen person fylla i konturerna och barnet färglägga.

För mindre barn kan fötter och händer bli en rolig vägg. Det blir lite kladdigt först, men barnens skratt och den färdiga väggen kommer att väga upp det.

– Doppa händer och fötter i roliga färger och gör avtryck på väggen, en rolig och intressant vägg. Som tavlor kan barnens fina teckningar ramas in, modern konst som betyder något för hela familjen och barnen blir glad att deras teckningar visas upp. Var kreativ i inredningen och låt barnen delta i alla steg. En annan typ av tavlor som är vackra är pressade blommor.

– Ta en cykeltur en varm sommardag och plocka fina exemplar av de svenska blommorna. Pressa dem och lägg dem i färdigklistrade plastark. Rama sedan in dem och sätt upp blomsterprakten på väggen.

Möbler
Även barnens möbler går att göra tillsammans. Tänk dock på att vissa möbler är bättre att köpa eftersom de följer vissa säkerhetsregler och innebär en ökad trygghet. Andra typer av möbler som sängstommar går det alldeles utmärkt att snickra ihop själv och låta barnen färglägga om man är lite pysslig.

Hitta fler guider och annat roligt för barnen på webbplatsen Barnlekstugan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *