flytthjälp göteborg

Hitta flyttfirma i Göteborg

Ni har äntligen hittat ert drömhus eller den perfekta lägenheten för er. Plötsligt ligger ett stort projekt framför er. Den berömda flytten. Saker ska packas, slängas och sparas och flyttas från punkt A till punkt B så enkelt och smidigt som möjligt.

Många som ska flytta väljer att göra allting själv och det är ju kanske smidigast om ni inte har bott in er så länge på ert tidigare ställe. Då har ni förmodligen inte heller hunnit samla på er så mycket prylar. Har ni däremot lyckats med bedriften att proppa lådor och skåp fulla med ägodelar kan det bli lite jobbigare och mer tungrott att flytta.

Men faktum är att allt fler också väljer att ta in hjälp utifrån med flytten numera. Det finns ju faktiskt väldigt många flyttfirmor runt om i landet. Bara i området kring Göteborg finns det flera olika alternativ att välja mellan. Därför är det alltid vettigt att jämföra några olika firmor. Bland annat flyttfirman Rent & Move som erbjuder tjänster i Göteborg finns tillgängliga då du är i behov av att anlita flytthjälp. På deras hemsida kan du läsa mer ingående information om vad de gör och vad det kostar.

Be om offert

Eftersom flyttfirmor i dag erbjuder olika tjänster har du också möjlighet att anlita dem för olika saker. Du kanske enbart vill ha hjälp med den tråkiga flyttstädningen eller också vill du ha hjälp med packningen. Det kan även vara värt att anlita en flyttfirma för att få hjälp med själva transporten från det gamla huset eller den gamla lägenheten till den nya bostaden. Att bära tunga möbler och lådor gör vem som helst matt bara av tanken.

En annan fördel med att anlita en flyttfirma är att du har att göra med proffs. Plötsligt har du någon eller några i din närhet som vet hur du eller ni ska packa och flytta på ett sätt som gör det hela så smidigt och enkelt som det bara går. De har ju varit med förr och har med största sannolikhet en hel del tips och råd att komma med.

I samband med att du ska anlita en flyttfirma kan det vara en god idé att be om en offert för de tjänster ni önskar anlita. Det kan nämligen skilja mellan olika firmor men det finns också olika faktorer som räknas in för att priset skall kunna avgöras. Genom att du ha bett om en offert från början har du bättre koll på ungefär hur mycket det kommer att kosta från början så att du inte får en chock när du ser slutnotan efter själva flytten.

Fixa flyttstädningen

Många bävar som bekant inför flyttstädningen eftersom den är så tidsödande och tråkig. Dock finns det sex snabba städtips som förhoppningsvis kan underlätta bördan för dig. Visserligen tar det ett par timmar men det går om du bara planerar och har rätt redskap och utrustning nära till hands.

Någonting som alltid är bra att ha inför städningen är mikrotrasor. Genom att använda denna typ av trasa slipper du att det blir flammigt. Men det kan vara smart att börja med att dra ut mattorna och rista dessa ordentligt. Ett annat tips är att börja med de delar som tar upp mest tid. Till exempel ugnsrengöringen som ofta behöver lite tid på sig att verka. Därefter kan det vara vettigt att ta badrummet och spreja rengöring på väggarna som också skall verka.

Det som är A och O vid en flytt kan egentligen mer eller mindre sammanfattas som planering för att det ska flyta på i bra takt och bli färdigt hyfsat fort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *