Så finner du vackra designmöbler

Vackert kan betyda antikt och skirt för en person medan en annan ser funkismöbler framför sig. Den varierade design som vi ser på de möbler som säljs i butiker online speglar att folk har så många olika tankar om hur heminredning ska se ut. Valmöjligheterna är oändliga och olika koncept kan kombineras i enlighet med enskilda behov och den budget som finns att tillgå. Om du är på jakt efter vackra designmöbler så ska du först och främst komma fram till vad du menar med vackert för att sedan finna rätt källor för möblerna.

vit heminredning

Ljust och fräscht – Vill man ha vita trämöbler som känns ljusa och fräscha så är detta inte svårt att finna. Det finns gott om möbelbutiker, exempelvis www.luceart.se som erbjuder moderna möbler och  samt andra stilkoncept som också kan sägas tillhöra denna kategori. Det enklaste är att helt enkelt besöka en möbelbutik online för att ta en titt på den avdelning som presenterar klassisk nordisk design. Här kommer du att se namn på designers samt stilar vilket gör det lättare för dig att leta vidare i andra butiker och kanske direkt på hemsidor från designers som skapar sina egna möbler.

möbeldesigner

Möbeldesigners – En möbeldesigner är en konstnär och ibland så kan man finna designers som driver sina egna butiker. Det här blir knappast billigt men du kan räkna med att få unika möbler. Via en duktig designer så kan du kanske till och med beställa skräddarsydda möbler till ditt hem. Det här är möbler som kommer att skickas vidare i familjen då handgjorda möbler håller en otroligt hög kvalitet.

begagnade designmöbler

Begagnat – Begagnade designmöbler finner man i privatannonser såväl som då det blir dags för garageförsäljningar och lokala marknader. Om man behöver en viss typ av möbel just nu så kan man börja på annonssajter online. Finner man inget via dessa så blir nästa steg att besöka en lokal marknad. Vissa typer av möbler är svåra att finna begagnade och det särskilt när det handlar om hög kvalitet. Man får kanske inse att det blir bättre att köpa nytt och se detta som en besparing på lång sikt.

Gå mer i forum online – Den som har ett intresse för vackra designmöbler ska gå med i forum för hus och hem online. I dessa kan man samtala med andra om sitt intresse och få tips. När det blir dags för en marknad så kommer folk att snacka om detta och bor man i närheten så kan man ta tillfället i akt. Dessutom så kan man få en hel del information om de butiker och designers som säljer online och dra nytta av kampanjer som man kanske får exklusivt via forumet.

Det är överhuvudtaget väldigt smart att använda sig av nätet när man vill finna vackra möbler. Det här sparar en nämligen tid och pengar då man slipper åka omkring och leta prylar på måfå. Online så lär man sig snabbt hur utbudet av en viss designmöbel ser ut, var den säljs och till vilket pris och det är information som är guld värd för den som vill handla möbler på ett smart vis.

Renovera begagnade designmöbler

renovering av möblerDet finns de som hela tiden följer annonser om begagnade designmöbler online för att ta tillfället i akt och köpa då en unik möbel bjuds ut till ett bra pris. Om du är intresserad av stilen Shabby Chic så kanske du tycker om att besöka marknader och speciella butiker där det säljs möbler som är begagnade och i behov av renovering. Med lite målarfärg och lack så kan man få det mesta att se snyggt ut igen och har man väl börjat med den här typen av renoveringsprojekt så kan det bli svårt att sluta. Trots att man inte själv behöver fler möbler så kanske man köper och renoverar för att sälja vidare till dem som är för lata för att själva ta tag i saken.

Begagnade designmöbler lätta att fräscha upp

Man kan tro att det krävs en massa utrymme för att man ska kunna renovera begagnade designmöbler men så är det inte. Det finns färger som inte är farliga och som man kan använda utan att ens öppna fönster. Dessutom så kräver små möbler som speglar och mindre hyllor inte mycket plats bara för att man ska sandpappra och måla. Det är först om man behöver ta till med lite mer avancerad renoveringsteknik som att stoppa en stol eller soffa som man kan tänkas behöva tillgång till en plats där det går bra att skräpa ner under en längre tid.

mobelrenoveringEtt matsalsbord som behöver målas om kan man ta hand om på plats i sitt vardagsrum eller kanske på en veranda om man har en. Man behöver ju bara sandpappra bordet på de ytor där man kommer att måla om, och man måste inte vända upp och ned på det då undersidan av bordet knappast behöver målas. När man sandpapprar så är det bra att ha tillgång till dammsugare så att man snabbt blir av med dammet. Det här är också viktigt inför målningen så att man inte får fula spår av trädamm i färgen och lacket.

Om du inte är säker på vad du kan göra med en begagnad möbel så ska du ta en titt på vad andra gör. Du kan se videos och bilder online där helt vanliga människor piffar upp både det ena och det andra. Det här är bra källor till den information som du behöver för att förstå hur olika typer av begagnade designmöbler kan renoveras. Man ska inte begränsa sig till att tro att det bara är saker av trä som kan renoveras på ett enkelt sätt. Även billigare, begagnade designmöbler i plast kan få nytt liv med rätt teknik. Faktum är att man kan ge enkla plastprylar en helt ny känsla om man målar och slipar på rätt sätt. Det här är roligt och något som gör att man får möbler och dekorationer som ingen annan har.

Ta en titt i ditt hem, kanske har du en möbel som du kan renovera. Det är nämligen ganska vanligt att man har precis det som man är på jakt efter i sitt eget hem, på vinden eller i källaren. Genom att renovera gamla designmöbler så spar du pengar och du får ett helt annat förhållande till inredningsdesignen i ditt hem.