Renovera begagnade designmöbler

renovering av möblerDet finns de som hela tiden följer annonser om begagnade designmöbler online för att ta tillfället i akt och köpa då en unik möbel bjuds ut till ett bra pris. Om du är intresserad av stilen Shabby Chic så kanske du tycker om att besöka marknader och speciella butiker där det säljs möbler som är begagnade och i behov av renovering. Med lite målarfärg och lack så kan man få det mesta att se snyggt ut igen och har man väl börjat med den här typen av renoveringsprojekt så kan det bli svårt att sluta. Trots att man inte själv behöver fler möbler så kanske man köper och renoverar för att sälja vidare till dem som är för lata för att själva ta tag i saken.

Begagnade designmöbler lätta att fräscha upp

Man kan tro att det krävs en massa utrymme för att man ska kunna renovera begagnade designmöbler men så är det inte. Det finns färger som inte är farliga och som man kan använda utan att ens öppna fönster. Dessutom så kräver små möbler som speglar och mindre hyllor inte mycket plats bara för att man ska sandpappra och måla. Det är först om man behöver ta till med lite mer avancerad renoveringsteknik som att stoppa en stol eller soffa som man kan tänkas behöva tillgång till en plats där det går bra att skräpa ner under en längre tid.

mobelrenoveringEtt matsalsbord som behöver målas om kan man ta hand om på plats i sitt vardagsrum eller kanske på en veranda om man har en. Man behöver ju bara sandpappra bordet på de ytor där man kommer att måla om, och man måste inte vända upp och ned på det då undersidan av bordet knappast behöver målas. När man sandpapprar så är det bra att ha tillgång till dammsugare så att man snabbt blir av med dammet. Det här är också viktigt inför målningen så att man inte får fula spår av trädamm i färgen och lacket.

Om du inte är säker på vad du kan göra med en begagnad möbel så ska du ta en titt på vad andra gör. Du kan se videos och bilder online där helt vanliga människor piffar upp både det ena och det andra. Det här är bra källor till den information som du behöver för att förstå hur olika typer av begagnade designmöbler kan renoveras. Man ska inte begränsa sig till att tro att det bara är saker av trä som kan renoveras på ett enkelt sätt. Även billigare, begagnade designmöbler i plast kan få nytt liv med rätt teknik. Faktum är att man kan ge enkla plastprylar en helt ny känsla om man målar och slipar på rätt sätt. Det här är roligt och något som gör att man får möbler och dekorationer som ingen annan har.

Ta en titt i ditt hem, kanske har du en möbel som du kan renovera. Det är nämligen ganska vanligt att man har precis det som man är på jakt efter i sitt eget hem, på vinden eller i källaren. Genom att renovera gamla designmöbler så spar du pengar och du får ett helt annat förhållande till inredningsdesignen i ditt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *