vardagsrum i art deco stil

Glöm inte bort art déco

I tv-rutan sänds det olika program flera dagar i veckan som handlar om vår hem. Det handlar nämligen om inredning. Hur ska vi göra om våra möbler så att de fräschas upp och får ett lyft är något vi kan få hjälp med eller också ansöker man om att få hjälp direkt. I tidningshyllorna trängs en hel del olika nationella och internationella inredningsmagasin som bara väntar på att få komma hem till just dig. Att ha ett rent och snyggt hem är något som många suktar efter och försöker sträva efter. Och det är ju egentligen inte så konstigt med tanke på att vårt hem ska vara den plats där vi känner oss bekväma och ja, just det, vi ska känna oss hemma.

När det gäller inredning idag så finns det en hel del olika stilar att välja mellan och det kan ta ett tag innan man har koll på vad alla stilarna innebär. Det som kan skilja olika interiörstilar åt är till exempel färgkombinationer, träslag, design och så vidare. Men man ska inte heller vara rädd för att blanda olika godbitar från olika stilar. Man har trots allt fria händer när man inreder sina olika rum och egentligen kan ingen säga något om det. Bara man trivs där själv eftersom det är huvudsaken.

Genom åren som gått har vi blivit oerhört medvetna om, inte bara vad vi klär på oss eller stoppar i oss, utan också om hur vårt boende ser ut. Därför har en hel del olika inredningar kommit och gått när det gäller modet. Vissa element har stannar kvar och blivit klassiker medan vissa prylar eller möbler aldrig kommer att få se solljuset igen. En stil som däremot verkar ha haft sina glansdagar är den som kallas för art déco, eller art décoratifs som den egentligen heter, som har en kärna som innebär starka färger tillsammans med kontrastrikedom och geometriska former. Mycket av inspirationen till just art déco fick man från den gamla antiken. I Sverige var man dock lite mer ”lagom” och här kan man bland annat benämna art déco för Swedish grace. Vill man se art déco inredning live i Stockholm rekommenderas ett besök på restaurang Mr French som kanske också kan bidra till inspiration inför en stundande renovering hemma. Genom att bege sig ut till just till exempel olika restauranger kan man ofta få lite nya idéer om man har råkat köra fast i tankegången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *