Fördelarna med att göra en tilläggsisolering

En del personer ser ett gammalt hus och går direkt därifrån, utan en tanke på att köpa det. Andra ser ner på djupet och inser vilken potential som en äldre byggnad kan ha och framför allt vilken karaktär det har. De köper huset och förvandlar det till något alldeles speciellt. Helt klart är det en balansgång mellan att leva modernt och respektera husets historia och ålder. Men om man gör det på rätt sätt så kan det bli ett drömhus, som aldrig mer kommer att vara till salu.

Det kan vara lättare att ta sig an ett liknande projekt om man har en viss kunskap själv och kanske klarar av att utföra en del av uppgifterna. Annars kan det snabbt bli ganska dyrt, men man kan ju också räkna med detta i budgeten redan när huset köps. Många föredrar att ha ett unikt hus som behöver renoveras hellre än ett standardhus som ser ut precis som alla andras. Båda valen är bra, allt beror på vad man vill ha själv.

Utnyttja hela huset

Många hus har flera våningar, inklusive vinden. Just här uppe kan det vara ganska kallt och dragigt, det användes tidigare mest som förvaringsplats för olika saker. Men idag är det allt fler som väljer att tilläggsisolera här uppe och skapa ytterligare boyta. BBM Fasad utför tilläggsisolering i Stockholm med omnejd. En familj lyckades skapa ett stort sovrum med tillhörande badrum och garderob på vinden, helt perfekt för föräldrarna att ha som sitt alldeles egna, avskilda krypin.

Genom att tilläggsisolera kan man spara stora pengar på uppvärmningen samt bidra till att miljön bevaras bättre. Det kommer inte att gå åt så stora mängder energi eftersom all den goda varmluften stannar kvar inne. Många passar på att se över fönster och dörrar samtidigt för att göra energisaneringen komplett. Men samtidigt så kan isoleringen också ge ett behagligt inomhusklimat genom att dämpa ljud och oväsen, nog så viktigt om man bor i en stad till exempel.

När man kommer in i hemmet ska det kännas välkomnande, när ytterdörren stängs så blir det en barriär mellan en själv och världen där ute. På ett bra sätt vill säga. Kyla och mörker stängs ute, likaså oväsen och buller. Allt detta med hjälp av ett lager isolering. All information man behöver finns på www.bbmfasad.se. Isoleringen kan antingen läggas på utsidan eller så kan man lägga den inne i huset, de flesta föredrar att låta huset växa lite istället för att krympa. Men det kan man alltid se i varje individuellt fall.

Isolering som förvandlar livet

Egentligen är det ganska lite som ska till för att förvandla ett försummat eller äldre hus till något alldeles speciellt. Med tilläggsisolering kommer värmepumpen eller kaminen att räcka till, när värmen inte försvinner ut genom väggarna så kommer det att möjligt att utnyttja hela hemmet på ett helt nytt sätt. Helsingborgs Dagblad skriver här om familjen som lät göra tilläggsisolering och aldrig vill flytta. De lyckades skapa sin alldeles egna lilla oas, med några få justeringar här och där.

De flesta vill ha ett hus som de kan bo i hela livet ut, speciellt när man har barn och vill se dem växa upp på en speciell plats. Då är det extra mycket värt att satsa på renoveringar och uppgradering av huset, att göra det till något som alla kan trivas med. Med utrymme för hela familjen, även när barnen blir lite större och börjar breda ut sig mer. Genom att isolera, bygga till och förändra vissa detaljer kommer huset att anpassas till familjens behov. Ingen kommer någonsin att vilja flytta därifrån, utan det kommer att förbli en fast punkt i tillvaron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *