Fördelar med en inglasad uteplats

De allra flesta väntar ivrigt på att vårsolen ska titta fram så det verkliga livet kan börja. Under sommarmånaderna så lever hela samhället upp och folk ser till att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Man suger i sig solen och värmen, som ett försök att lagra det inför den stundande vintern. Men en trend som bara fortsätter att växa är inglasningen av uteplatser och balkonger. Detta tillåter en att utnyttja naturen och uteplatsen mycket längre än om den är helt öppen.

Det finns en del olika alternativ för hur man glasar in sin uteplats, med en mer eller mindre isolerande glasruta. Allt beror ju på hur man vill använda den, och om det ska finnas värme där inne eller inte. En del tycker det räcker med en vanlig glasruta så att man kan sitta här även när det regnar eller är blåsigt, medan andra vill skapa ett helt nytt rum med värme och allt för att riktigt förlänga säsongen.

Glasa in sin uteplats

Som med allt annat så krävs det naturligtvis byggnadslov för att glasa in sin uteplats, vare sig man ska bygga nytt eller använda en som redan finns på plats. Sedan gäller det att välja glas. De allra flesta väljer vanligt glas men för att riktigt kunna utnyttja denna plats så gott som året runt så krävs det ett isoleringsglas. Då kan man ha uppvärmning utan problem och det blir verkligen som ett helt nytt rum, fast med en storslagen utsikt. Glashem har det mesta som har med inredning och glas att göra.

Här ute kan man sitta och fika, läsa eller helt enkelt umgås. Om man väljer den enklare varianten så kanske det blir en bra plats för cyklar och potatis under de kallaste månaderna. En del beror ju på var någonstans i landet man bor, eftersom klimatet kan variera ganska rejält. Många lägger ut en trevlig matta, ställer ut en soffa och kanske ett bord. För det är en alldeles speciell känsla att sitta ute i naturen men utan att bli störd av elementen. Man kan ha det bästa av två världar, så att säga. Du kan klicka här för inglasningar av uterum.

Trevligt med inglasat uterum

De flesta har behov av lite större plats, speciellt om man är en familj med barn. Då kan det vara skönt att den varma säsongen när man kan sitta ute blir lite längre, att man verkligen kan utnyttja sin uteplats och umgås här. De som har egen tomt brukar ju lägga sin uteplats på baksidan eller någon annanstans där man kan sitta ifred, men även en inglasad balkong kan vara ett trevligt alternativ. Där finns ju räcket som ger lite extra skydd mot insyn, men också mot vinden. I den här artikeln skriver man om fördelarna med en inglasad uteplats.

Vissa hyresvärdar ger sina hyresgäster ett alternativ med att glasa in balkongen, och kostnaderna läggs sedan på hyran varje månad. Detta kan vara ett utmärkt tillfälle att få en extra liten uteplats för lägenheten. Beroende på balkongens läge så kan man ofta sitta här långt in på hösten och bra tidigt på vårkanten. Det ger en lång säsong, och när det blir riktigt soligt så kan man ju alltid öppna fönstret för att få in den varma luften.

Tack vare att det blivit så populärt så finns det idag flera firmor som utför inglasning av uteplatser. Detta har lett till mycket rimliga priser och ett stort urval av olika alternativ. Det här är verkligen en trend som håller i sig och som bara verkar fortsätta att växa. För många familjer har det visat sig vara både lönsamt och praktiskt, en del har till och med fortsatt med att glasa in på den andra sidan huset också.

Inreda med glas

Det är både skört och starkt på samma gång, allt beroende på hur man behandlar det. glas som en del av inredningen är något som verkligen blivit stort de senaste åren. Man glasar in uteplatsen, har glasräcken för trapporna och öppnar upp sina rum med flera fönster. Själva formen på fönstren har också förändrats och idag är det ett sätt att dekorera och få fram det allra finaste i rummet. Beroende på åt vilket väderstreck som fönstren är vända så kan man ju få olika effekter med ljuset inne i rummet. Det går även att ta det hela ytterligare ett steg genom att välja en avvikande färg på fönsterrutan.

Glas är ett naturligt och mycket vackert material, som också är versatilt. Det är så mycket mer än bara en inglasning eller ett fönster, det kan bli en snygg dekoration i hemmet. Framför allt så öppnar det upp och för in ljus i rummet, eller stänger ute vädrets makter som ju är fallet med en inglasad uteplats. Helt klart är det ett material som är användbart och attraktivt, på många olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *