Därför är det populärt att bygga med väggblock 

Woman worker placing rod on scaffold at construction site

Det byggs en hel del runt om i landet. Bostadsbristen är stor så gott som överallt, och även andra byggen syns här och där. Hela tiden så måste entreprenörerna fatta beslut om hur det ska utföras och vilka metoder som är bäst ur flera olika synvinklar. Dels har du kostnaden att tänka på, men även hur lång tid det tar innan byggnaden är färdig. Den senaste tiden har allt fler börjat luta mot färdiga element.

Dessa byggelement gör det möjligt att på mycket kort tid få upp ett hus. De är nämligen färdigtillverkade på annat håll, och levereras helt färdiga att uppföras. Det är plats för ledningar och rör, samt fönster. Vad som är viktigt är att du väljer en leverantör som satsar på säkerhet och kvalitet. CE-märkning är något du alltid ska se efter, och som är en garanti för att du får vad du behöver.

De allra bästa byggelementen

Du kan få olika delar av byggnaden levererade på plats. Taket, fasaden, väggarna, innertaket och så vidare. De produceras i förväg med hög kvalitetskontroll. Ofta är det lättare att koncentrera sig på säkerhet och kvalitet när du har gott om tid. Eftersom elementen produceras på annan ort så är inte stressen lika stor som under själva byggandet. Företaget Timbeco är experter byggelement för att bygga flerfamiljshus.

En klar fördel med dessa byggelement är hastigheten på hela byggprocessen. Varje dag som du har hantverkare på plats eller använder maskiner så kostar det pengar. Ju fortare du kan bli färdig desto snabbare kommer hyran att betalas in. Tillfälliga kontor och omklädningsrum behöver inte hyras lika länge, och mycket annat som hänger samman med en byggarbetsplats. Detta ska alltså vägas mot vad byggelementen kostar, vilket inte alls är så mycket till att börja med. Väggblock hjälper dig att bygga smidigt.

Snabba byggen lönar sig

Förutom den rent ekonomiska sidan så har staten anledning att snabba på byggen och bygglov. Det råder en akut bostadsbrist på sina håll med familjer som bor under dåliga förhållanden. I vissa städer är det främst studenter som lider av att det inte finns bra lägenheter i rimliga prisklasser. På andra håll är det alla flyktingar och nya svenskar som sätter press på bostadskön.

Alla borde ha möjlighet att bo var de vill i landet, i en bostad som är tillräckligt stor. Och som de kan ha råd med. Men verkligheten är helt annorlunda i dag med tredjehandskontrakt och flera familjer som delar en bostad. Här kan byggelement vara till hjälp eftersom de snabbar på processen med byggandet. På sina håll har kommunerna gett dispens med bygglov, så att husen kan komma upp snabbare. Naturligtvis finns det en del att tänka på vid användandet av dessa element, så att ingen blir skadad. Säkerheten är viktig vid arbete med exempelvis väggblock. Läs mer på den här sidan i Barometern-OT.

Den senaste trenden

Som entreprenör gäller det att hela tiden hålla sig uppdaterad. Ibland kan de gamla metoderna vara både tidskrävande och dyra. Andra gånger så är det bra som det är och då vet du att du är på väg i rätt riktning. Eller så handlar det om att tid är pengar, och det är ekonomiskt mer lönsamt att snabba på handlingssättet. Byggelement av olika slag är ett bra exempel på detta.

Dels så går det snabbare att bygga och du sparar därmed ganska mycket pengar som redan nämnts. Men samtidigt så får du en hög kvalitet som gör huset säkrare och bättre. Det går att skapa bättre boende, vilket du sedan kan ta ut högre hyra för. Allt detta är sådant som varje byggherre måste hålla i åtanke, och jämföra med sådant som kanske bara är en gammal vana. Sundsvalls Tidning skriver här om hur väggblock är ett populärt sätt att bygga.

Confident architect holding rolled up blueprints at construction site

Nya bostäder sökes

Att det går snabbt är det inget tvivel om. På en viss ort så lyckades de få upp ett lägenhetskomplex på en vecka. Det var inte fråga om några lyxbostäder, utan enkla, lite mindre studentlägenheter. Men allting uppfyllde kraven på säkerhet och kvalitet, det är ett sunt och godkänt boende. Studenter är vanligtvis inte intresserade av lyxiga ställen, utan allt de vill ha är något som är adekvat och inte kostar för mycket. detta är vad som var resultatet av att bygga med väggblock.

Samma princip kan användas för lite större fastigheter, även de där kvaliteten måste vara ännu högre. Det går att använda byggelement för vad som helst, bara de är tillverkade av ett godkänt och seriöst företag. Du kan få dem så lyxiga som du vill, eller du kan välja enklare modeller om det passar bättre. Det är nämligen principen bakom byggandet som är det viktiga. Precis som ett vanligt bygge innebär flera val, där du hela tiden håller dig inom vissa ramar, så är det något liknande med byggelement. Det är upp till dig och vad du har för behov, vilken sorts byggnad det är fråga om.

Bygga billiga hus på nolltid

Det finns mycket att säga om en snabbare byggprocess. Omgivningarna brukar inte uppskatta att ha ett stort bygge i närheten under flera år. Därför kan det vara lättare att få tillstånd eller du möter inte lika stort motstånd om de vet att det går snabbt att få upp byggnaden. Flera familjer har möjlighet till bra bostäder om det går snabbt att få upp dem, det kommer underlätta för många kommuner. Alla dessa anledningar tillsammans är en bra förklaring på varför väggblock blivit så populära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *